shutterstock_496405075.jpg
kevin-bhagat-1148999-unsplash.jpg

ТОП функциите за всеки онлайн моден магазин 

През последните години технологиите променят модата. Както във всички сектори и тук технологията оптимизира процесите, разработва нови начини за бързо и персонализирано онлайн пазаруване. Помолихме клиентите ни да изберат функциите, които считат за най-важни, когато купуват дрехи, обувки или модни аксесоари онлайн . Представяме ви преглед на някои от най-популярните отговори.

shutterstock_260085929.jpg
shutterstock_787054072.jpg

Някои от въпросите, които зададохме:

"Кои от изброените критерии намирате за важни при закупуването на дрехи, обувки или модни аксесоари през интернет?"

Таблица с размерите

Най-големият страх от пазаруването на модата онлайн е, че даденият продукт няма да е точният за нас размер. Проблемът е, че много хора не знаят размера си или не могат да се справят добре с преценката му. Такава семпла функция, като таблица с препоръчителни размери наистина може да улесни значително избора на клиентите.

Има няколко начина да улесните процеса по избор на размер. Можете да зададете няколко общи въпроса за типа фигура, височината или какъв тип дрехи харесва конкретният потребител - по-прилепнали по тялото или по-свободни и широки дрехи. 

Също така търговците на дребно намериха и друго подобно решение: те сравняват размерите на продуктите си с размерите на други известни марки, да речем, Nike за обувки и Levis за дънки. По този начин клиентите могат да изберат да се ориентират по-добре в избора си, като видят размера на вече закупения предишен артикул, който им пасва добре. Добре ефективен  и лек за използване метод е виртуалното решение - Virtusize, което се прилага от британската търговска фирма ASOS.

download (2).png
shutterstock_722870587.jpg

Визуалното търсене

Визуалното търсене, което е търсене въз основа на изображения, а не на текст, заема второ място в желаните функции за онлайн пазаруване на мода. В наши дни прекарваме все повече време със смартфоните си и постоянно използваме техните все по-удобни камери. Именно заради това не трябва да е изненада, че възможността да използвате ваша снимка направена с телефона ви и да получите директно търсените резултати е много съблазнителна.

Болезненият процес на търсене на марката и откриването на името на конкретния артикул - все повече се превръщат в минало, тъй като в днешно време компаниите продължават да инвестират в механизми за визуално търсене. Наред с технологичните гиганти като Amazon, Alibaba и Google, различни модни електронни магазини като ASOS, Nordstrom, също и GLAMI, вече са интегрирали тази функция. За своите ни клиенти от GLAMI сме интегрирали тази функция  в повечето страни, в които сме локализирани. Броят на заявките, изпълнявани през този интерфейс, се увеличава постоянно, защото степента на преобразуване е много по-висока в сравнение с други методи.

Веднага след първите два фаворита се оказват така наречените "аларми" или известия при намаление в цената. Представете си само - бързо, лесно и удобно да откриете, че любимият ви и така желан артикул е вече и в намаление. 

Списък с желания и известия за отстъпки

В съвременния свят сме склонни да се опитваме все повече да организираме всичките си онлайн дейности, в това число и пазаруването. В същото време обаче не обичаме чак толкова да купуваме артикули, които нямат отстъпка. В днешно време живеем в ерата на целогодишните продажби, отстъпки и промоции. Ето защо списъкът с любими продукти, с известия за отстъпки е толкова желан и търсен - той също така позволява да стеснените персоналният избор на клиента, докато проследявате продажбите си. Тази функция се прилага от много магазини като европейският търговец на дребно Zalando, а също така и от GLAMI.

Untitled design.png
42bd60b9206e3dc8e9c23079f68965ab_fitted_

Търсене въз основа на любими марки, запаметени в индивидуалният потребителски акаунт 

 

Всяка година се появяват все повече електронни магазини. В момента клиентите са затрупани от огромният избор, така че те оценяват, когато могат да филтрират и отсеят само любимите си марки. Това е особено приложимо, ако говорим за търговци на дребно разполагащи с най-различни видове марки. 

Функцията за филтриране и запазване е доста добре внедрена дори и в европейския проект за дрехи втора употреба Vinted - можете да изключите от резултатите на търсенето марките, които не искате да виждате и да добавите само любимите си такива в списъка. Този метод се прилага от модния онлайн търговец Answear, който оперира предимно в Централна и Източна Европа. Въпреки семплостта на метода, повечето онлайн магазини все още нямат такава функция.

www.zalando.cz_get-the-look-zeny_(iPhone

Потребителски коментари

Хората се доверяват един на друг повече от рекламите. Големите електронни магазини, като Alibaba и Amazon вече имат възможност да оставят ревю след покупка за дълъг период от време, докато други модни търговци на дребно, едва наскоро започнаха да интегрират тази функция. Ние от GLAMI също решихме да я представим на нашите потребители в някой от държавите, в които оперираме. Можете да видите данните от проуването в тях. 

copy-do-you-check-reviews (1).png

"Четете ли коментарите, когато пазрувате модни артикули?"